Tacopaj LCHF

God tacopaj som är LCHF

Paj är gott och att blanda in tacosmaker i pajer är en briljant ide. Problemet med pajer är bara att botten brukar vara svår att få god om man äter LCHF. Vi har dock hittat den perfekta pajdegen som faktiskt smakar bra och går även bra att använda till andra pajrecept. På så vis kan man få de flesta pajrecept LCHF-vänliga, eftersom degen ofta är den stora boven.

Ingredienser

Pajdeg

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • en nypa salt

Fyllning

  • 500 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1 lök
  • 1 påse tacokrydda alt. hemgjord tacokrydda á la LCHF
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 3 tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 2 dl riven ost
  • Ev. rödlök skivad i ringar och peperoni som garnering.

Så gör du

Blanda ihop samtliga ingredienser till pajdegen och lägg degen i kylen ca 30 minuter. Den blir ganska kladdig, men det blir bra iallafall!

Hacka den gula löken och stek tillsammans med köttfärsen. Pressa ner vitlöken och ha i 1 dl vatten och 1 påse tacokrydda (hemgjord eller köpt efter tycke).
Tryck ut degen i en form och förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 10 min. Häll sedan i köttfärsen i skalet och platta till.

TacopajHacka tre tomater och fördela ut bitarna på köttfärsen.

Rör ihop majonnäs, riven ost och crème fraiche till en smet som du sedan lägger som ett täcke över köttfärsen och tomaterna.

In i ugnen på 225 grader i ca 15 min eller tills pajen får fin färg! Garnera efter tycke och smak.

Pajen är god att servera tillsammans med en vanlig grönsallad (förslagsvis sallad, tomat, gurka, rödlök).

Tacokryddning LCHF

Vi brukar experimentera oss fram när vi kryddar köttfärs själva. Det som främst ger tacosmaken är spiskummin. Spiskummin smakar tacos helt enkelt. Förutom spiskummin brukar vi addera paprikapulver, vitlök (om det inte redan finns i receptet som i detta fall), svartpeppar, salt och chilipulver/ hackad chili. Spiskummin brukar man kunna ha i ett par matskedar i ett recept som ovan, men resten av ingredienserna brukar vi smaka oss fram med!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.