Sjögräsnudlar upptäckte vi när vi började äta LCHF. Vi började att använda dom som ett substitut för vanliga nudlar (vilket vi fortfarande gör) men sen lagade vi den här rätten som verkligen ger dom sitt rätta element. Sjögräsnudlar blir kanonbra i denna sallad, som vi brukar äta tillsammans med en stor bit tonfisk.
Det bästa med denna rätt är att den är jätteenkel och går snabbt att göra. Den passar bra till helgen som vardag.
När man steker upp en rejäl bit tonfisk blir det som en bra biff i konsistens och utseende. En bra variation till entrecote för oss köttälskare.
Vi brukar köpa sjögräsnudlar från Risberg som vi tycker är bra. Brukar finnas i vanliga mataffärer och är lätta att få tag på.
Recept
Nudelsallad
- Rapsolja, ca 2 msk
- Sesamolja, ca 2 msk
- Fisksås, ca 2 msk
- 1/2 hackad röd chili
- 1 fpk hackade sugarsnaps
- 1 näve hackad koriander
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 finhackad salladslök
- 1 tsk riven ingefära
- 1 msk japansk soya
- 1 fpk avsköljda algnudlar
Var noga med att skölja nudlarna ordentligt.
Blanda ihop alla ingredienser till nudelsalladen och låt stå en stund.
Tonfisken
När nudelsalladen har stått en stund och det är dags att äta så steker ni upp varsin bit tonfisk. Vi hittade tonfiskbiffar i frysdisken på ICA. Här kan man säkert få tag på finare tonfisk hos en fiskhandlare som säljer färsk fisk.
- Tonfisk
- Salt
- Peppar
- Sesamfrö
Stek tonfisken på hög värme, max 1 1/2 minut på varje sida.
Salta, peppra och strö över sesamfrön.
Ett svar på ”Japansk nudelsallad med tonfiskfilé”
5ihaxf