Kryddiga Tomathalvor

Kryddiga tomathalvor i ugn

Tillbehör kan vara en av dom stora omställningarna när man äter LCHF då det är så många alternativ som försvinner. Pasta, potatis, rotfrukter och ris, allt går bort. Så det gäller att hitta nya alternativ som gör att man kan få en komplett måltid utan att ”bara” äta kött eller sallad.

Vi brukar beräkna 2 fasta tomater p/p så blir det ordentligt tilltaget

  1. Skölj och dela tomaterna. Skär ev bort lite i botten vi varje tomat så de står plant i en smord ugnsform
  2. Krydda med salt, vitlökspulver och oregano om du gillar det. Vi brukar avsluta med en rejäl hög riven smakrik ost varje. Tomaterna får då en pizzaaktig smak som vi gillar.
  3. Ställ in tomaterna i ugnen, 225 grader, i ca 20 min (eller tills de får fin färg). Vi serverade dem till kött och bea, men de funkar som substitut för pasta, ris eller potatis till det mesta.

Tips! Anpassa kryddningen utifrån vad du ska äta till tomaterna. Är huvudrätten mer åt det franska hållet kan det säkert vara gott med mer provencaleska kryddor som t.ex. timjan, rosmarin och dragon. Här kan man prova sig fram!

En reaktion på ”Kryddiga tomathalvor i ugn

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.