Jambalaya med kall yoghurtsås

Den här rätten har ganska många moment, men är enkel att tillaga och det blir mycket mat!

Den här rätten har ganska många moment, men är enkel att tillaga och det blir mycket mat!

Recept

Ca 10 portioner

Ingredienser:

  • 1 fpk Chorizo (4 st) slantade
  • 1 Gul lök hackad
  • 1 paprika
  • 3 stjälkar selleri
  • 3 vitlöksklyftor
  • Tomatpure ca 3 msk
  • 5 dl okokt ris, koka
  • Smoked paprikapulver
  • vitlökspulver
  • Cayennepeppar
  • Spiskummin
  • Kycklingbitar,stekta, ca 2 fileer
  • 2 Kycklingbuljongtärning i ca 2 dl vatten
  • Krossade tomater 1 fpk
  • Färsk persilja
  • Räkor lake 1 burk
  • Burkmajs 2 burkar
  • Salt o peppar

Yoghurtsås:

  • 2 dl Grekisk yoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Honung, ca 2 tsk
  • Sambal oelek, ca 1 tsk

Stek slantad chorizo, hackad lök, tärnad paprika och hackad selleri i mycket smör/olja. Pressa ner vitlök och i med tomatpurén, fräs. Koka riset under tiden och koka vatten med biljongtärningar.
Vänd ner det kokta riset i korvfräset. Ha i krossade tomater, stekta kycklingbitar och kycklingbuljongen. Krydda med kryddor, rör runt. Klipp ner persilja och salta och peppra. Rör ner burkmajs och räkor. Smaka av. Klipp över persilja.
Rör ihop såsen och servera!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.