Den här rätten har ganska många moment, men är enkel att tillaga och det blir mycket mat!
Den här rätten har ganska många moment, men är enkel att tillaga och det blir mycket mat!
Recept
Ca 10 portioner
Ingredienser:
- 1 fpk Chorizo (4 st) slantade
- 1 Gul lök hackad
- 1 paprika
- 3 stjälkar selleri
- 3 vitlöksklyftor
- Tomatpure ca 3 msk
- 5 dl okokt ris, koka
- Smoked paprikapulver
- vitlökspulver
- Cayennepeppar
- Spiskummin
- Kycklingbitar,stekta, ca 2 fileer
- 2 Kycklingbuljongtärning i ca 2 dl vatten
- Krossade tomater 1 fpk
- Färsk persilja
- Räkor lake 1 burk
- Burkmajs 2 burkar
- Salt o peppar
Yoghurtsås:
- 2 dl Grekisk yoghurt
- 2 pressade vitlöksklyftor
- Honung, ca 2 tsk
- Sambal oelek, ca 1 tsk
Stek slantad chorizo, hackad lök, tärnad paprika och hackad selleri i mycket smör/olja. Pressa ner vitlök och i med tomatpurén, fräs. Koka riset under tiden och koka vatten med biljongtärningar.
Vänd ner det kokta riset i korvfräset. Ha i krossade tomater, stekta kycklingbitar och kycklingbuljongen. Krydda med kryddor, rör runt. Klipp ner persilja och salta och peppra. Rör ner burkmajs och räkor. Smaka av. Klipp över persilja.
Rör ihop såsen och servera!
Lämna ett svar