Den här patén är ett stående inslag på Hesselbomarnas julbord! Den passar utmärkt som en del av en buffé till jul, påsk eller midsommar.
Patén blir rund och fin i smaken och serveras gärna med kokt potatis och en kall romsås.
Recept
Ca 6 portioner
Paté:
- 6 hg torsk och lax (3 hg av varje)
- 2 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 1/2 krm kajennpeppar
- 3 ägg
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk dill
- 2 msk potatismjöl
- Crabsticks
- Smör till formen
Romsås:
- 2 dl creme fraiche
- 1 burk röd stenbitsrom (storkornig)
Blanda fisk , kryddor, potatismjöl och ägg i en matberedare. Tillsätt grädden i en jämn stråle och kör till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper i botten på en avlång form. Smörj formen med smält smör. Bred ut smeten i formen. Täck formen med bakplåtspapper. Ställ formen i en långpanna. Fyll på med vatten i långpannan och grädda ca 45 minuter. Ta bort bakplåtspappret de sista 5 minuterna. Låt paten kallna innan den skärs upp i bitar och serveras med romsås!
Lämna ett svar