Ingrids fisk- och skaldjurspaté

Den här patén är ett stående inslag på Hesselbomarnas julbord! Den passar utmärkt som en del av en buffé till jul, påsk eller midsommar.

Patén blir rund och fin i smaken och serveras gärna med kokt potatis och en kall romsås.

Recept

Ca 6 portioner

Paté:

  • 6 hg torsk och lax (3 hg av varje)
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk dill
  • 2 msk potatismjöl
  • Crabsticks
  • Smör till formen

Romsås:

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 burk röd stenbitsrom (storkornig)

Blanda fisk , kryddor, potatismjöl och ägg i en matberedare. Tillsätt grädden i en jämn stråle och kör till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper i botten på en avlång form. Smörj formen med smält smör. Bred ut smeten i formen. Täck formen med bakplåtspapper. Ställ formen i en långpanna. Fyll på med vatten i långpannan och grädda ca 45 minuter. Ta bort bakplåtspappret de sista 5 minuterna. Låt paten kallna innan den skärs upp i bitar och serveras med romsås!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.