Quesadillas med parmaskinka & mozzarella

Hemligheten är att steka dessa rackare i mycket smör. Se upp så att de inte bränns, det går fort!

Denna variant av quesadillas är lätta att göra och funkar fint som en enklare helgmiddag eller som del av en buffé. De är godast nystekta!

Recept

Ca 4 portioner

Quesadillas:

  • 1 fpk tortillabröd, stora (se till att de passar i stekpannan bara!)
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 mozzarellaostar
  • 1 påse riven ost (typ gratäng)
  • Smör att steka i

Ta fram ett tortillabröd och lägg på skivad och urkramad mozzarellaost. Addera parmaskinka, kanske 2 skivor per quesadilla. Födela sist den rivna osten och ha sist på basilikablad. Lägg över ett tortillabröd som lock och stek på medelhög värme i rikligt med smör. Låt quesadillan ligga till sig någon minut på en skärbräda så går det lättare att skära upp den i tårtbitar.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.