I en pokébowl kan man väl egentligen lägga i lite vad man tycker är gott, tänker vi.
Denna variant med jasminris och salmalax får lagom hetta från såserna och sötma från mangon.
Recept
Ca 4 portioner
Bowl:
- Jasminris beräknat enl fpk
- 1 Salmalax uppskuren i ”sushi-storlek”
- 1 fpk fryst mango (tinad)
- 2 avocados
- Tunt strimlad salladslök
- Koriander att strössla över
- Sesamfrön att strö över sist
Grön sås:
- Hellmans majonnäs ca 1 dl
- Wasabi (tub) någon tsk
Rosa sås:
- Hellmans majonnäs ca 1 dl
- Sriracha-sås, någon tsk
Koka riset och lägg i en skål i ett hörn. Fyll på med runt om: skivad avocado, mangon och laxen. Klipp över koriander, strössla över sesamfrön och salladslök. Ringla över såserna eller ha dem bredvid!
Lämna ett svar