Dessa funkar lika bra som enklare middag med stekt fläsk till, som till mellis eller frukost!
Pannkaksmuffinsen blir i princip som ugnspannkaka i portionsformar. Jättegoda med sylt eller äppelmos. Vill man ha tärnat stekt fläsk i botten blir det som små fläskpannkakor. Jag rekommenderar en muffinsplåt då de håller formen bättre än i pappersformar.
Recept
Ca 2 portioner
Muffinsen:
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk strösocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 4 dl mjölk
- 3 ägg
- Smör att smörja muffinsplåten med
Till servering:
- Sylt eller äppelmos
- Ev stekt fläsk
Vispa ihop 2 dl vetemjöl med strösockret och bakpulvret. Ha i 2 dl av mjölken och äggen och vispa bort alla klumpar. Häll sedan i resterande 2 dl mjölk och vispa. Smörj formen och fördela smeten. In i ugnen, 225 grader, i 15 minuter.
Lämna ett svar