Pannkaksmuffins

Dessa funkar lika bra som enklare middag med stekt fläsk till, som till mellis eller frukost!

Pannkaksmuffinsen blir i princip som ugnspannkaka i portionsformar. Jättegoda med sylt eller äppelmos. Vill man ha tärnat stekt fläsk i botten blir det som små fläskpannkakor. Jag rekommenderar en muffinsplåt då de håller formen bättre än i pappersformar.

Recept

Ca 2 portioner

Muffinsen:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Smör att smörja muffinsplåten med

Till servering:

  • Sylt eller äppelmos
  • Ev stekt fläsk

Vispa ihop 2 dl vetemjöl med strösockret och bakpulvret. Ha i 2 dl av mjölken och äggen och vispa bort alla klumpar. Häll sedan i resterande 2 dl mjölk och vispa. Smörj formen och fördela smeten. In i ugnen, 225 grader, i 15 minuter.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.