Kategorier
Kött

Fyllda, gratinerade paprikor med krämig nötfärsröra

Enkel och snabb vardagsmat som passar bra att laga till efter jobbet. Om man vill kan man alltid krydda med lite extra vitlök om man gillar en mer kryddig fyllning.

Receptet är för fyra paprikor, men vi använde bara två stycken så vi lade den extra fyllningen i formen och passade bra att ta extra röran när man åt paprikan.

Recept

2 portioner (4 fyllda paprikor)

Ingredienser:
4 röda paprikor
500 g nötfärs
2 msk kalvfond
1/2 purjolök
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 dl vispgrädde
ca 2 dl riven västerbottenost (1 dl ost till röran och 1 dl till gratinering)
smör till stekning

Börja med att smörja en ugnsform och förbereda paprikorna genom att såga av lite i botten så att de står stadigt i formen. Skär även av ”hatten” och ta ur kärnhuset.

Hacka purjon och löken och fräs mjukt i smör.
Ha i nötfärsen och stek alltihopa.
När lök och köttfärsröran är stekt så tillsätt, fond, pressad vitlök, grädden och osten. Rör ihop ordentligt i pannan. Fyll paprikorna med röran, toppa med rivenost och sätt på locket.
Gratinera i ugn i 225 grader tills de fått fin färg och paprikorna är mjuka och fina.
Ca 20 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.