Panerad fisk med gräddfilssås

Panerad torskfilé á la LCHF med haricots verts och gräddfilssås

Vi testade att göra stekt panerad fisk som är en trevlig, snabb vardagsmat. När man äter LCHF så brukar tyvärr fiskpanering gå bort. Men vi har hittat ett bra alternativ till den traditionella paneringen.

Istället för ströbröd och mjöl så använder vi mandelmjöl. Mandelmjölet tillsammans med mycket smör ger fisken en fin panering med liten smak av knäck.

Denna rätt är lätt och snabb att göra. Vill man minska kolhydratsintaget ytterligare kan man byta ut gräddfilssåsen i detta recept mot en god majonnäs eller aioli.

4 port

Fisken

  • 4 torskfiléer
  • 1 ägg
  • ca 3 dl mandelmjöl
  • salt, citronpeppar
  • smör att steka i

Gräddfilssåsen

  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 msk bostongurka
  • salt efter tycke

Tillbehör

  • 1 näve haricots verts per person
  • Smör

Så gör du

Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt.

Torka av fiskefiléerna och sedan vända dessa i det uppvispade ägget och slutligen i mandelmjölet.

Stek filéerna i rikligt med smör i en medelvarm panna, ca 2 minuter på varje sida (beror lite på filéernas tjocklek). Salta och peppra.

Koka upp vatten, salta och ta kastrullen från plattan. Lägg i bönorna och låt de ligga i 3 minuter innan du häller av vattnet. Låt en rejäl klick smör smälta tillsammans med bönorna och servera!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.