Tittis kyckling i ugn med gräddsås, ris och gelé

Vår favoritkyckling som blir lika god varje gång! Kycklinghalvorna får krispigt smakrikt skinn och fågeln blir väldigt saftig och god.

Visst kan det kännas lite meckigt att hantera och dela dela en hel kyckling, men så fort halvorna är i ugnen lagar sig rätten nästan själv!

Recept

Ca 2-4 portioner

(Vi kan klämma en halv kyckling var om vi är hungriga men en mer normal beräkning skulle väl vara 3-4 portioner kanske)

Kycklinghalvor:

  • 1 hel rå kyckling
  • Ca 100 gram smält smör (snåla ej)
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk paprikapulver
  • Salt o peppar

Gräddsås:

  • 3 dl vispgrädde
  • Skyn från ugnsformen
  • Kinesisk soja utifrån smak, ngn matsked
  • Långkornigt ris
  • Svart vinbärsgelé

Dela kycklingen i halvor och lägg i ugnsform. Smält smöret och blanda med soja, paprikapulver, salt och peppar. Pensla kycklingen på båda sidor med smörblandningen och sätt in i ugnen 60 minuter på 175 grader. När kycklingen är färdig så häll av skyn i en kastrull. Vispa ner grädden och sojan och smaka av med salt och peppar. En klick vinbärsgelé i såsen tycker jag blir extra gott men är inte nödvändigt. Koka ris enligt förpackningen och servera med vinbärsgelén!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.