Kategorier
Äta ute

Lågkolhydratskost på lunchen

Att äta LCHF på lunchrasten behöver inte vara svårt men det tog ett tag innan jag lärde mig de bästa knepen för att hitta mat som mättar ordentligt. Den stora fördelen som jag märker med att äta LCHF-kost under en arbetsdag är att den välkända paltkoman som brukar dyka upp runt tresnåret uteblir. Blodsockret hålls jämt under dagen utan några dippar. Allra smidigast är såklart att ha med sig matlåda, men det har man inte alltid av olika anledningar, plus att det ibland kan vara trevligt att äta ute.

Ihopplockad salladJag arbetar för tillfället i närheten av Sergels torg och har upptäckt att ICA Sergel har en dignande matbuffé med olika sallader, köttsorter, skaldjur, ostar, dressingar. En stor fördel med att plocka ihop sin LCHF-sallad själv är att man, enligt mig, sällan blir tillräckligt mätt på en färdig sallad som man köper inplastad. Dessutom väljer jag nuförtiden bort bröd till sallad, vilket gör att den mättnadskällan också försvinner. Det brukar vara väldigt mycket grönt och ganska lite protein och fett i sådana sallader enligt min erfarenhet.

Självklart är man inte alltid sugen på sallad, och vill kanske äta något värmande. Även om många restauranger ännu inte har färdiga LCHF-rätter på menyn så går det oftast utmärkt att byta ut pasta/ bröd/ ris mot t.ex. stekta grönsaker eller sallad. Om jag beställer thaimat brukar jag t.ex. byta ut nudlarna/ riset mot riven vitkål, det är jättegott! De flesta soppor brukar jag också äta utan att vara så petig med hur många kolhydrater de innehåller. Då skippar jag bara brödet till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.